tisdag 29 april 2008

Nordkorea i Stockholm 1 maj

Bloggen har minst sagt legat i stiltje en period, men det här vill jag uppmärksamma mina eventuella läsare på. Från RKU:s hemsida:

Stockholm

Demonstration: Samling Mynttorget kl 13.00. Tal av Staffan Beckman om Palestina, Christer Lundgren, Svensk-Koreanska Föreningen mfl.

Möte Sergels torg kl. 14.30 Tal av Anita Salvén, Kommunistiska Partiet, Tor Härnqvist, RKU, Elina Bodin, Svensk-Kubanska Föreningen, Sven Wollter

Röd Front-fest: Underhållning av bla Sofia Pekkari, John Pekkari och Örjan Ahnoff samt Slaviska kören och kör från Norra Korea. Vi håller till på Pumpans festlokal, Färgaregårdstorget 1, Södermalm. Ta buss 59 från Sergels Torg till Malmgårdsvägen, eller buss 3 till Gotlandsgatan och gå ca 500 m längs Malmgårdsvägen. Dörrarna öppnas kl 17.00 och festen avslutas kl 21.00. Varmt välkomna!

1 maj med Stockholms kommunister innebär alltså mycket Nordkorea i år, vilken fest! Ses vi där? Om inte kan du förhoppningsvis läsa rapport på bloggen efteråt.

Pingat till intressant.se. Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

3 kommentarer:

Andreas sa...

Att RKU och andra kommunistiska organisationer i Sverige hyllar Nordkorea är verkligen äckligt. Det är så absurt att man knappt kan tro det.
Läser just nu Erik Cornells bok om sin tid på svenska ambassaden i Nordkorea och de situationer som uppstår, och som han utförligt förklarar är så underliga att jag har börjat gråta av skratt.

Ändock har Nordkorea sina mindre roliga sidor, koncentrationsläger exempelvis. Att hylla nordkorea den 1:a maj 2008 är inte bättre än det skulle vara att hylla Tyskland 1:a maj 1944, och det är nog ungfär lika icke-relevant för lågavlönades intressen. Vad får RKU att gilla nordkorea, kan det bero på att man är en hatets organisation, USA:s fiender = våra vänner?

intressant blogg för övrigt, följer den med intresse.

SW sa...

Andreas: Jag är själv kommunist, och följer också den här bloggen med intresse.

Jag vill dock dra en skiljelinje mellan kommunister och stalinister. De enda "kommunister" som hyllar Nordkorea i Sverige är just stalinisterna: KP, RKU, samt SKP (dvs gamla AKP, Rolf Hagels gäng) och deras lilla ungdomsförbund, SKU. Alla andra är nog lika äcklade som du. Det är i alla fall jag.

Andreas sa...

Okej, jag gav dem rätten att få definiera sig själva, vilket kanske inte är helt rätt. De kallar väl såvitt jag vet sig själva för kommunister?

Jag försökte verkligen inte ge alla som kallar sig kommunister dåligt samvete, även om jag, -vilket är en helt annan diskussion - gärna ser att den som kallar sig kommunist lägger korten på bordet angående dennes syn på vissa andra länder.

Jag är bara helt oförstående för hur man kan se nordkorea som ett arbetarnas paradis? De har ju ingenting av det som socialister men även till viss del liberaler i sverige infört på reformatorisk väg, åtta timmars arbetsdag, rösträtt för alla, oberoende fackföreningar osv osv.