tisdag 10 mars 2009

Nordkoreas val

I förrgår, den 8:e mars, gick Nordkorea till val. Oväntat nog deltog 99,8 procent av landets röstberättigade befolkning, och alla röstade rätt. Särskilt de i valkrets 333. KCNA:
According to the report, all the voters of Constituency No. 333 participated in the election and voted for Supreme Commander of the Korean People's Army Kim Jong Il who is general secretary of the Workers' Party of Korea and chairman of the DPRK National Defence Commission, reflecting the unanimous will and wishes of all the servicepersons of the KPA and the people of the country.
This is the expression of all servicepersons and people's absolute support and profound trust in
Kim Jong Il.
KCNA rapporterar även att valresultatet är sammanställt, men i övrigt ges ingen information om siffrorna. Läsaren kanske antas vara intelligent nog att själv fundera ut vilket resultat som röstades fram av Nordkoreas väljare.

Pingat till intressant.se. Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,


11 kommentarer:

Anonym sa...

Det är sorgligt, men i staden jag bor anordnades ingen dans på torget i samband med detta val. Det visar hur långt efter vi ligger i tiden!

/O

Anonym sa...

Off-Topic men intressant om Korea: "Man badar inte naken i Pyongyang" är en dokumentär gjord av Sveriges Radio. http://www.sr.se/sida/default.aspx?ProgramId=909

(Sändes första gången 14/2 och går att ladda ner från poddradioarkivet)

Anonym sa...

Tack för en intressant blogg som jag av någon underlig anledning fastnat rejält för så sent som idag.

Har ju annars haft ett med åren växande intresse för detta MYCKET SPECIELLA land. Genom reportage i tv, tidningar,internet samt en och annan bok.

Men men nu har jag som sagt hittat hit på allvar. Och som de säger bättre sent än aldrig.

profanum_vulgus sa...

Intressant att Nordkoreanska regimens nyhetsbyrå är stationerad i Tokyo.
Är du så jävla dum att du tror att detta är officiella nordkoreanska nyheter?

Koreabloggen sa...

Profanum,

Nu är du pinsam. Det är allmänt känt att KCNA är den nordkoreanska regimens officiella nyhetsbyrå, och det är nästan obekvämt att se dig göra bort dig så kapitalt. Men ni internettroll brukar ju inte bry er särskilt mycket om sånt.

profanum_vulgus sa...

Koreabloggen:
Ja det är ju bara konstigt att de sitter i TOKYO och skriver. Ser du inget konstigt med det?
Det är ju som om amerikanska regimens officiella nyhetsbyrå skulle ligga i Teheran och ha sin adress dit.

Koreabloggen sa...

Nu har du ju som det internettroll du är redan kallat mig okunnig ungefär tre gånger, vilket är särskilt pinsamt eftersom du uppenbarligen inte ens har brytt dig om att läsa "Introduction to KCNA" på deras hemsida: http://www.kcna.co.jp/intro.htm. Där står det att de är den nordkoreanska statens egna nyhetsbyrå, någonting som alla som är något insatta i sådant som rör Nordkorea brukar veta. KCNA _ligger_ inte i Tokyo, men deras adress är .jp av den enkla anledningen att Nordkorea fortfarande förhandlar om att få registrera .kp. Eftersom jag har följt Nordkorea noggrant i omkring sex år så ser jag inte längre något konstigt i det, nej.

profanum_vulgus sa...

Koreabloggen:
Nu får du ju för fan skärpa dig. Om nordkorea skulle ha en officiell nyhetbyrå på nätet så skulle ju .jp vara den SISTA toppdomän de valde.
Skulle de inte i första hand utgå från Kina .cn?
Sedan finns det ju hundra andra de skulle välja i före japan. t.ex. .zw, .info, .org, .ve eller vad fan som helst.
Att idioterna som driver propagandasajten valt .jp beror på att de är just idioter och att det är hårdare styrt i japan. Men eftersom de ändå riktar sig till idioter så spelar det ingen roll för dem.
Att sajten sedan skrivs i Tokyo får dig inte att misstänka något heller antar jag?

Koreabloggen sa...

Nu är jag trött på dig och din vägran att ta till dig fakta. Jag antar att även nordkoreanska ambassaden i Stockholm ljuger när de hänvisar informationssökare till "sin" nyhetsbyrå, KCNA. Det är varken min uppgift eller önskan att få ynnesten att förse dig med faktaunderlag. För Nordkorea och Japan, googla t ex Chongryon. Tills du har börjat vilja förstå elementära fakta om Nordkorea tycker jag att du kan rikta dina kommentarer någon annanstans.

profanum_vulgus sa...

Koreabloggen:
Ja visa gärna var ambasaden hänvisar till sin tokyo-baserade nyhetsstation om det är fakta.
Under tiden undrar jag varför nordkoreanska staten använder .kp och att deras handelskammare använder en Schweizisk adress, samt att statens informationshemsida använder .com.
Varför helt plöstligt placera den statliga nyhetsbyrån i Tokyo, i fiendeland!

Anonym sa...

Ja, troligen sa det ar