måndag 24 november 2008

Senaste nytt från Nordkorea

De senaste dygnens nordkoreanska nyhetsdygn har varit turbulenta. Den senaste tidens s k "frost" på Koreahalvön har gått längre än jag ärligt talat någonsin hade kunnat tänka mig. Jag vill dock ändå understryka att ingenting faktiskt har hänt ännu, och att det fortfarande handlar om ord. Men orden är hårdare än vanligt, och snart får vi se om Nordkorea menar allvar med dem.

Senaste nytt:

Skälen uppges, enligt sydkoreansk media (KCNA publicerar troligen nyheten på engelska först under tisdagen) vara detta och detta.

Pingat hos intressant.se. Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

1 kommentar:

SW sa...

Intressant som vanligt, även om jag (också som vanligt) misstänker att vi har lite olika perspektiv på hur man ska lösa den nordkoreanska problematiken.

En teknisk fråga till dig, Koreabloggare, och till andra läsare: KCNA ligger ju på en japansk toppdomän (.jp) -- hur är det egentligen med nättillgång i Korea? Sitter Kimmen typ i presidentpalatset och lägger upp nya items medan han väntar på att senaste Entourage-avsnittet ska laddas ned från BitTorrent, eller skickar de en skrimaskinsutskrift via brevduva/telex/fax till nordkoreavänligt folk i Japan (och, i fall av alternativ två, varför bor i så fall dessa människor i Japan och inte i paradiset NK?)