torsdag 11 oktober 2007

Nordkorea löser klimatfrågan

I tider av global uppvärmning och allmän oro över framtidens energisituation finns det en stor efterfrågan på nytänkande och lösningar. Vissa menar att nyckeln ligger i att spara på vår energi. De kanske kan inspireras av en nordkoreansk metod; chefer vars fabriker/arbetsplatser använder för mycket elektricitet kan fängslas i uppåt femtio dagar.

Grön Ungdoms
nyfunna vänskap med Nordkoreavänner i Sverige kanske inte är helt ologisk ändå...

Intressant.se. Andra bloggar om: , , ,

2 kommentarer:

Axel Sandin sa...

Nja... "Vänner". Dom kom en gång för längesedan, medverkade inte ens i samarbetet. Det var mest att de själva visade sitt stöd för det nätverk där även samtliga alliansungdomsförbund var inbjudna. Men nu är det tyvärr så att RKU står med som medlemmar i nätverket.

Idag har styrelsen för Grön Ungdom Region Stockholm styrelsemöte och allt tyder på att vi kommer dra oss ur nätverket om inte RKU gör det och kommer förmodligen uppmuntra Ung Vänster att göra detsamma.

Hälsningar
Axel Sandin
Språkrör Grön Ungdom Region Stockholm

Benji sa...

Att ungdomsförbund gör ogenomtänkta saker ibland är ju ingen nyhet; det är ju inte utan anledning som de ofta betraktas som lekstugor för femtonåringar som får adrenalinkickar av byråkrati.