onsdag 7 november 2007

Nordkorea har vapen kvar

Nordkoreas kärnvapenhot talas det mycket om, och när frågan äntligen (förvisso inte för första gången) ser ut att vara löst är det nog många som andas ut.

Men de som ser den Nordkorea som ett säkerhetspolitiskt hot har egentligen ingen anledning att vara lugna än. Kärnvapen kan orsaka förödande skador, men konventionella vapen är inte heller ofarliga. Och konventionella vapen råder det ingen brist på i Nordkorea. Faktum är att de är en av världens ledande nationer inom militärteknologisk utveckling. De fruktade iranska Shehabmissilerna är i själva verket modifierade versioner av de nordkoreanska missiltyperna Rodong och Taepodong.
North Korea is believed to be developing, or have already developed, inter-continental ballistic missiles capable of reaching the west coast of the U.S., and last week U.S. Secretary of Defense Robert Gates said North Korea had sold Iran missiles with a range of 2,500 km.
Det Nordkorea tidigare kunde tänkas vilja förstöra med hjälp av kärnvapen kan de säkert förstöra på annat sätt. Det krävs bara lite fler missiler än tidigare.

Yonhap skriver.

Pingat hos intressant.se. Andra bloggar om: , , , ,

Inga kommentarer: