tisdag 18 september 2007

Sverige vs Nordkorea

Grymt kul match att titta på, tycker jag som fotbollsdyslektiker. Nordkoreaklacken verkar vara hyfsat stor. Alla ser välmående ut och de låter väldigt mycket, ofta och unisont.

Matchen förlängdes just med tre minuter. Om jag har förstått det rätt så måste Sverige göra minst två mål till för att slå ut Nordkorea. Man kan alltså redan nu vara rätt säker på att vi kommer att få fler tillfällen att se det nordkoreanska laget.

Nordkoreas målvakt fick ett gult kort för en stund sen för maskning. Hon såg helt ställd ut; inte sårad, inte arg, men sammanbiten. Jaja, egentligen tycker jag att det kan bli rätt fånigt när man försöker dra paralleller mellan det nordkoreanska systemet och deras damfotbollslag, särskilt när det är sportjournalister med överläppen full av lössnus som sitter vid tangentbordet. Men det är svårt att låta bli ibland.

Har jag förstått det tekniska rätt, kommer Nordkorea att få spela mer? Vad säger ni fotbollskunniga?

DN.
Intressant.se Andra bloggar om: , , ,

1 kommentar:

Anonym sa...

För dom nordkoreanska spelarnas skull var det nog bäst att dom och inte Sverige gick till kvartsfinalen. Dom svenska spelarna kommer garanterat billigare undan med ett misslyckande än nordkoreanskorna skulle gjort.

Sigge